KAIKKI MICROBLADINGISTA

Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat.

Tietoa Microbladingista / Toimenpide / Erityistilanteet / Ennen hoitoa / Jälkihoito

Mitä Microblading tarkalleen on?

Tietoa Microbladingista

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading -toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit, joita käsittelyssä käytetään ovat 100% luonnollisia, eivätkä ne ole haitallisia iholle. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuin tatuoiminen, mutta siinä on myös hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan noin vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi touchup n.10-12kk jälkeen ensilaitosta.

Käsittelyn jälkeen kestää yleensä viikosta kymmeneen päivään kunnes iho on täysin parantunut. Pienet palaset, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja tämän jälkeen tehdään touchup, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt liikaa. Microblading -käsittelyn hinta sisältää aina myös ensimmäisen touchupin. Touchupin eli vahvistuksen jälkeen kulmasi ovat täydelliset!

Toimenpide

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytetään Branko Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, joilla mitataan sinulle täydellisen symmetriset kulmat kasvojen muotojesi mukaan. Kulmakynällä piirretään uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet itse nähnyt sekä hyväksynyt ne, täytetään ääriviivojen sisältä alue pigmentillä, joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja ei tehdä pigmentillä vaan ne pyyhitään kokonaan pois jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Microblading-kulmissa käytetään SharpBrowsin erikoisteriä, jotka koostuvat 11-14 pienenpienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin sinne. Jälkihoidon aikana kulmiisi käytetään rauhoittavia voiteita.

Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu pitkälti ihosi kivunsietokyvystä ja ihotyypistä. Tämä toimenpide ei satu niin paljon kuin oikea tatuointi, kivun tasoa voisi verrata ehkä ennemminkin kulmien nyppimisen kipuun. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Microblading-toimenpide voi kestää jopa kaksi tuntia, jos se on ensimmäinen kerta. Tämä kaksi tuntia pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun ja microblade-toimenpiteen.

Erityistilanteet / Terveys

Microblading -toimenpiteellä ei pystytä aiheuttamaan terveydellesi mitään ongelmia.

Kannattaa kuitenkin miettiä onko toimenpide järkevää tehdä jos olet raskaana / imetät, sinulla on psoriaasis, omaat rasvaisen/öljyisen ihotyypin, kulmien alueella on keloidiarpia, kuiviaihottuma-alueita  kulmissa tai on jotain muita ihomuutoksia kulmien alueella. Näissä tapauksissa pigmentti ei pysy välttämättä hyvin ihossa ja ei voida luvata, että lopputulos säilyisi.

Ennen hoitoa

1. VALMISTAUDU PIENEEN PUNOITUKSEEN
On erittäin harvinaista, että erittäin kovaa punoitusta esiintyy kulmissasi microbladingin jälkeen. Kannattaa kuitenkin varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille toimenpiteen jälkeen.

2. TULE TOIMENPITEESEEN KEVYELLÄ MEIKILLÄ
Älä käytä raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide on. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok, mutta jätä kuitenkin kulmat ilman minkäänlaista meikkiä.

3. OLE VAROVAINEN SEURAAVIEN LÄÄKITYSTEN KANSSA
On muutamia lääkkeitä joiden käyttöä ei suositella 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Tällaisia lääkkeitä ovat aspiriini, ibuprofeiini ja muut kipulääkkeet. Suosittavaa on myös välttää lääkkeitä joilla on voimakas vaikutus kehoosi.

4. ÄLÄ KÄYTÄ ALKOHOLIA ENNEN TOIMENPIDETTÄ
Älä käytä yhtään alkoholia 48h ennen toimenpidettä!

5. VÄLTÄ TUOTTEITA JOISSA ON RETINOLIA
Jos käytät tuotteita, jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suositellaan lopettamaan käyttö kuukautta ennen microblading toimenpiteeseen tulemista. Koskee myös tuotteita, jotka sisältävät A-vitamiinia. Tämä koskee vain kulmien aluetta!

6. VÄLTÄ AHA-IHONHOITO TUOTTEITA ENNEN TOIMENPIDETTÄ
Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka sisältävät alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Lopeta anti-ageing tuotteiden käyttö kulmien alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.

7. JOS OLET VERENLUOVUTTAJA
Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suositellaan myös olla luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

8. KULMIEN SIISTIMINEN ENNEN TOIMENPIDETTÄ
Parhaan tuloksen saavuttamiseksi, älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan viikkoon ennen toimenpidettä.

9. OLE AVOIN ALLERGIOISTASI JA/TAI KROONISISTA SAIRAUKSISTASI
Kerro tekijälle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, joilla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta mikä vaikuttaa terveyteesi (myös raskaus yms.)

Jälkihoito

1. OLE TIETOINEN TOIPUMISVAIHEISTA
Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 1-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä tekijältäsi lisää näistä vaiheista. Se, miltä kulmat näyttävät heti ensilaiton jälkeen eroaa hieman lopullisesta tuloksesta. Pigmenttiä saattaa lähteä jopa yli 50% ensimmäisen laiton jälkeen. Älä kuitenkaan hätäänny, sitä varten tehdään vahvistus n.kuukauden päästä.

2. KÄSITTELE KULMIA HELLÄSTI
Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana toimenpiteen jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamatonta kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta ÄLÄ TEE SITÄ MISSÄÄN NIMESSÄ! Kulmia voi pestä myös muutamien tuntien välein tarvittaessa. Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella puuvillaisella kosteuspyyhkeellä.

3. HIERO RAUHOITTAVAA ÖLJYÄ KULMIIN
Monet asiakkaat ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt, joita suositellaan käyttämään, ovat: kookosöljy,
greipin siemenöljy, makea manteliöljy tai jojobaöljy. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen öljyä tulisi käyttää 1-2 kertaa vuorokaudessa ja vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan.

4. SUOJAA UUSIA KULMIASI
Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita, jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, on suositeltavaa käyttää silikonipohjaisia tuotteita, koska ne edesauttavat värin kestoa. Tämä erityisesti silloin, jos käy uimassa kylpylässä tai uimahallissa. Kloori ja muut kemikaalit, joita vesi sisältää, saattavat heikentää värin pysyvyyttä kulmissa, koska microblading väriaine on täysin luonnollista.

5. VÄLTÄ INTENSIIVISTÄ HIKOILUA JA UINTIA
Ainakin viikon ajan toimenpiteen jälkeen on vältettävä kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja, jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä ei olisikaan suurta tai minkäänlaista vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.

6. VÄLTÄ SOLARIUMIA JA INTENSIIVISIÄ IHOVOITEITA
Älä käytä solariumia vähintään viikkoon toimenpiteen jälkeen. Tämä koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade-kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtua aika paljon ja kulmat vaativat uuden raskaamman touchupin.

7. OLE VAROVAINEN LÄÄKETIETEELLISTEN TOIMENPITEIDEN KANSSA
Menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita voivat lykätä microblading kulmien tekoa. Kerro myös aina microblade toimenpiteestä lääkärillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä.

8. EI KULMAMEIKKIÄ EIKÄ ANTI-AGEING VOITEITA
Vähintään viikon (mieluummin 10 vrk) ajan toimenpiteen jälkeen kannattaa olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-ageing voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suositus on pitää kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta.

9. MICROBLADINGIN JÄLKEINEN TULOS EI OLE LOPULLINEN
Monet asiakkaat kokevat suurta ahdistusta kun he ovat huomanneet miten värin pigmentti haalistuu 1-4 viikon kuluttua toimenpiteestä. Tämä on täysin normaalia eikä siitä tarvitse huolehtia. Alussa leikkauslinjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, ja värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida vasta touchup (värin uudelleenlaitto n.1kk kuluttua ensilaitosta) -menettelyn jälkeen.

∼∼∼

Ei ole tyhmiä kysymyksiä, joten ole rohkeasti yhteydessä, jos mieltäsi askarruttaa jokin microblading -toimenpiteeseen liittyvä asia. Microblade -tekniikka on melko uusi asia, ja siinä ei ole mitään riskiä laadun kanssa kulmien parantuessa, kunhan noudatat annettuja ohjeita.